Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halstrad torskrygg med rotfruktsgratäng och örtsmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lättfixad rätt med en rotfruktsgratäng som är väldigt kalorisnål, de som vill dra in ytterligare på kalorier tar lite mindre av örtsmöret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop smöret, gärna i mixer eller matberedare. Smaka av med citronsaft och kryddor och ställ smöret i kylskåpet.
  2. Skiva allt till gratängen runt. Varva i smord ugnsfast form. Salta, peppra och ringla olivoljan över. Grädda i 180 grader tills grönsakerna är mjuka och fått färg, 30-40 minuter.
  3. Salta och peppra fisken och sten den ca 5 minuter på varje sida. Sevrera den nystekt till gratängen och toppa med det kalla smöret.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.