Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söndagsstek i gryta med rödvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Köttbiten steks i en sky av rött vin, buljong, lök, tomat och örter, vilket ger en otroligt god sås. Kokt potatis till steken och tillhörande rödvinssås är så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lökarna och skär dem i klyftor. Skala vitlöksklyftorna och skär dem i tunna skivor. Skölj och ansa selleristjälkarna och skiva dem tunt. Skålla och skala tomaterna. Skär bort stjälkfästena och tärna tomaterna.
  2. Sätt ugnen på 150º. Skölj köttet under rinnande kallt vatten och torka av det. Gnid in med salt och peppar. Hetta upp oljan i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runtom.
  3. Lägg ner lök, vitlök och selleri i grytan och fräs under omrörning. Tillsätt tomater, lagerblad, rödvin och buljong. Lägg i rosmarinkvistarna, krydda med salt och peppar och lägg ett lock på grytan. Sätt in i ugnen och stek 2 timmar.
  4. Ta upp köttet ur grytan och låt det vila 5 min. Ta bort lagerblad och rosmarinkvistar. Smaka av såsen med swalt, peppar och balsamvinäger. Skär köttet i skivor och servera med såsen. Kokt potatis passar så bra till detta.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.