Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Delizie del Piemonte

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En njutbar specialitet från distriktet Piemonte. Rullar av lasagneplattor fylls med zucchini, skinka och ost och gratineras med tomat- och bechamelsås. Lite bökig att göra, men absolut värd besväret. Receptet kommer från f.d restaurang Martini i Stockholm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tips: Gör en ”mis en place”, dvs förbered alla ingredienser innan du monterar plattorna.
  2. Börja med såserna
  3. Bechamelsås: Fräs samman smör och mjöl och späd med mjölk till en slät, tunn sås som får koka sakta i ca 10 minuter. Salta, krydda och smaka av.
  4. Tomatsås: Fräs finhackad lök och vitlök i olja. Tillsått persilja, tomat, salta och peppra. Koka sakta i ca 10 minuter.
  5. Skär zucchinin i tunna skivor och fräs lätt i olja tills de mjuknar lite.
  6. Koka lasagneplattorna, 3-4 åt gången, i rikligt med lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Se till att de inte klibbar samman. Ta upp dem och lägg på en plåt.
  7. Pensla plattorna med vispgrädde och strö över lite av parme-sanosten.
  8. Täck med hyvlade ostskivor. Lägg ca 5 zucchiniskivor på varje platta.
  9. Strimla skinkan, lägg på den och rulla ihop plattorna som rulltårtor. Skär rullarna i tre delar och ställ dem på ett gratängfat.
  10. Häll över bechamel- och tomatsåserna och strö över resten av parmesanosten.
  11. Gratinera i 200º ca 15 minuter.
  12. Garnera med små persiljekvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.