- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En njutbar specialitet från distriktet Piemonte. Rullar av lasagneplattor fylls med zucchini, skinka och ost och gratineras med tomat- och bechamelsås. Lite bökig att göra, men absolut värd besväret. Receptet kommer från f.d restaurang Martini i Stockholm.
Instruktioner
- Tips: Gör en ”mis en place”, dvs förbered alla ingredienser innan du monterar plattorna.
- Börja med såserna
- Bechamelsås:
Fräs samman smör och mjöl och späd med mjölk till en slät, tunn sås som får koka sakta i ca 10 minuter. Salta, krydda och smaka av.
- Tomatsås:
Fräs finhackad lök och vitlök i olja.
Tillsått persilja, tomat, salta och peppra. Koka sakta i ca 10 minuter.
- Skär zucchinin i tunna skivor och fräs lätt i olja tills de mjuknar lite.
- Koka lasagneplattorna, 3-4 åt gången, i rikligt med lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Se till att de inte klibbar samman. Ta upp dem och lägg på en plåt.
- Pensla plattorna med vispgrädde och strö över lite av parme-sanosten.
- Täck med hyvlade ostskivor. Lägg ca 5 zucchiniskivor på varje platta.
- Strimla skinkan, lägg på den och rulla ihop plattorna som rulltårtor. Skär rullarna i tre delar och ställ dem på ett gratängfat.
- Häll över bechamel- och tomatsåserna och strö över resten av parmesanosten.
- Gratinera i 200º ca 15 minuter.
- Garnera med små persiljekvistar.
Publicerat den
19 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar