En morotskaka i långpanna med dinkel, sesam och kanel, med en glasyr av philadelphiaost och crème fraiche.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 22x32 cm eller klä den med bakpapper.
- Rosta sesamfröna, även de till garneringen, i en torr stekpanna på medelvärme tills de fått svagt gyllenbrun färg. Vicka på pannan då och då så att de blir jämnt rostade. Ställ att kallna.
- Rör matfettet, sockret och råsockret vitt och poröst.
Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
Sikta ner de torra ingredienserna och tillsätt sist sesamfröna, de rivna morötterna och filmjölken. Rör varsamt smeten slät.
- Bre ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
- Rör samman alla ingredienserna till glasyren. Verkar den lös så vispa en stund till krämig konsistens. Bre ut glasyren jämnt över den kalla kakan.
- Garnera med tunna morotsstrimlor som vänts i lite citronsaft för att inte mörkna. Strö över lite rostade sesamfrön.
Publicerat den
4 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Riktigt god och enkel att göra! Blir en sån här till fredagsfikat!