Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka med dinkel och sesam

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

En morotskaka i långpanna med dinkel, sesam och kanel, med en glasyr av philadelphiaost och crème fraiche.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 22x32 cm eller klä den med bakpapper.
  2. Rosta sesamfröna, även de till garneringen, i en torr stekpanna på medelvärme tills de fått svagt gyllenbrun färg. Vicka på pannan då och då så att de blir jämnt rostade. Ställ att kallna.
  3. Rör matfettet, sockret och råsockret vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Sikta ner de torra ingredienserna och tillsätt sist sesamfröna, de rivna morötterna och filmjölken. Rör varsamt smeten slät.
  4. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
  5. Rör samman alla ingredienserna till glasyren. Verkar den lös så vispa en stund till krämig konsistens. Bre ut glasyren jämnt över den kalla kakan.
  6. Garnera med tunna morotsstrimlor som vänts i lite citronsaft för att inte mörkna. Strö över lite rostade sesamfrön.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • grajo 1 november 2010

    Riktigt god och enkel att göra! Blir en sån här till fredagsfikat!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.