Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonmakroner

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Jag som älskar hallon och kakor...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Kakor: Blanda florsocker och mandel. Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min. Tillsätt hallon och hushållsfärg och vispa lite till så att färgen blir jämn. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet. Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Låt kakorna kallna.
  3. Smörkräm: Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och hallonmoset. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåp.

Kommentarer (2)

  • kittypie 9 januari 2011

    Dessa kakor kan vara svåra att lyckas med... Kan rekommendera att låta äggvitorna stå framme i köket i 24 timmar eller över natten då de av nån anledning blir lättare att arbeta med då. Har du fått en "fot" på dina kakor, så har du lyckats.

  • bigganv 28 april 2012

    Hämtat på www.arla.se........

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.