Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Beer can burgers!!

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Varianter på det här receptet har blivit internet klassiker men med älgfärs blir det en extra dimension. Älgfärs kan bli torr och blandas ofta med fördel ut med 1 tredjedel fläskfärs. Här får den hjälp av bacon och ost att hålla sig saftig men ska du göra till många så är det absolut en möjlighet att blanda ut den. Har du inte tillgång till älgfärs fungerar lammfärs eller nötfärs också bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och stek lätt i smör i en panna tills den svettas. Blanda i champinjoner och paprika skurna i småbitar tillsammans med pressad vitlök och svartpeppar och salt. Ställ åt sidan. Gör 4 stora bollar av färsen och använd en ölburk för att trycka ett stort hål i bollen. Tryck sedan färsen ut mot väggarna på burken. Linda två baconskivor kring varje burgare och ta bort burken. Fyll sedan burgarna med riven ost och grönsaksröran. Lägg över ostskivorna. Grilla på indirekt värme under lock i ca 60 minuter. Servera sedan med dina favorit tillbehör till hamburgare. Förslag på goda tillbehör är pressgurka och pommes frites av sötpotatis.
  2. Försök däremot hålla dig borta från de allra sötaste såserna, såsom ketchup och bbq-sås, då de dränker den goda viltsmaken och nästan utan undantag inte är någon bra kombination med vin.
  3. Bon apetit!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.