Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad hamburgare med mangosalsa & avokado

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Mango, avokado och tsatzsiki. På hamburgare. Ruskigt goda blir dom här hamburgarna med salsan och avokadon till. Njut ute i solen en sommarkväll.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att hacka salladslöken. Arbeta sen ihop färsen med lök, ägg, salt och peppar till en fin färs. Forma till burgare. Jag gjorde 6 burgare till 3 personer, så vi fick två var. Men det beror helt på hur stora man vill ha dom.
  2. Skala, kärna ur och finhacka mangon, gör likadant med paprikan. Blanda dem med olja, sambal olek och mynta.
  3. Dela avokadon, ta bort skalet och skiva i skivor.
  4. Lägg hamburgarna i ett halster (vi fick plats med 3 åt gången) och grilla dem på grillen cirka 5 minuter på varje sida, eller tills du ser att saften börjar komma upp. Låt dem inte bli för torra. Det går självklart bra att steka burgarna i en stekpanna =) Värm bröden på grillen en stund så det får en fin grillsida.
  5. Servera burgarna på bröd med skivad tomat, gurka, avokado, spenat. Toppa med salsa och tsatsiki. Pudra ev över lite grillkrydda. Lycka till och njut =)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.