Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjorda hamburgare med en underbar salsa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett recept på hamburgare som slår allt! Servera med aioli och grillat färskt bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken fint och sautera i pannan tills den mjuknar. Lägg färsen i en skål och blanda med de övriga ingredienserna. Smaka av med chilin, salt och peppar. Blanda färsen till en slät massa och forma till 2 cm tjocka och 12-15 cm runda hamburgare.
  2. Dela tomaterna i mindre bitar. Skiva paprika och chilin. Värm en stekpanna med olivolja, strö i socker och fräs vitlök, paprika och chili. Häll i tomater, persilja, citron och pasta och rör om, låt koka på svag värem några minuter. Krydda med salt och peppar och tillsätt vinäger.
  3. Servera hamburgarna på rostat bröd, med färsk ruccola, lök och tomater. Vill man så är det aldrig fel med pommes och en god Aioli.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mumsan 14 mars 2014

    Gjorde burgaren, smällgott med cognac!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.