Själv tycker jag att hemmagjorda hamburgare är det godaste som finns. Sen jag började med mina egna så kan jag inte äta några färdiga.
Gott med sallad, tomat, lök eller liknande till.
Instruktioner
- Börja med att göra pitabröden.
Värm vattnet till fingervärme och lös sedan upp jästen i det.
Tillsätt saltet och blanda i mjölet. Knåda degen blank och smidig.
Ta upp degen på bakbordet och dela den i 8 lika stora bitar. Trilla en slät bulle av varje bit. Låt den jäsa under bakduk på dragfri plats ca 30 min.
Kavla ut bullarna till ovala kakor ca 12 cm i diameter. Låt dem jäsa 30 min på lätt mjölad plåt.
Grädda pitabröden i 225 graders ugnsvärme i 7-10 min.
De ska pösa upp och kännas lätta men nästan inte ha någon färg. Låt bröden kallna under bakduk.
- Hamburgare:
Lägg köttfärsen i en skål och tillsätt barbequesåsen, salta och peppra efter eget tycke. Blanda ihop alltsammans så det blir en jämn smet. Låt vila i kylskåp ca 15 min.
Gör lagom stora hamburgare (ha vatten till hands för att det inte ska fastna så mycket i händerna) och grilla sedan tills de inte är rosa i mitten.
Publicerat den
6 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tyvärr så misslyckades jag med pitabröden, men hamburgarna blev suveränt goda så dom kommer jag att göra fler gånger. Barbequesåsen kommer jag även att använda i köttbullesmeten också, så tack för ett bra recept.
Mmmm jättegoda hamburgare.
Fantastiskt goda hamburgare och så enkelt. Jag har redan fått dela med mig av ditt recept.
vri jillar hamburjare
Jag undrar vad för slags BBQ-sås du (ni) har använt?
Jättegoda hamburgare! Tack för receptet!