Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hamburgerbröd utan mjölk

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Bra att ha i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader.
  2. Blanda alla ingredienser i en degbunke.
  3. Arbeta degen i köksmaskin, ca 3 minuter eller för hand i ca 6 minuter. Degen ska kännas fast och smidig. Låt den jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  4. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Arbeta ihop den och rulla den till en längd, ca 25 cm lång. Dela längden i 10 bitar, ca 2 1/2 cm breda. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till dem lätt. Täck med bakduk och lät jäsa i 20-30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225°C. Pensla de jästa bröden med lätt uppvispat ägg. Strö över sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  6. Låt hamburgerbröden kallna på galler under bakduk

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.