- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme 50 minuter
Skriv ut
Jättegoda hamburgerbröd som är perfekta att styckefrysa och ta fram vid behov!
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke.
- Värm mjölk och olja i en kastrull till 37 grader.
Tillsätt havregrynen och låt de svälla.
Häll över jästen och rör så den löses upp.
- Tillsätt övriga ingredienser, börja med 6 dl
av vetemjölet och tillsätt resten efterhand som
degen arbetas (spara lite till utbakningen).
Antingen i assistent eller med degkrokar.
Arbeta degen ca 5 min, den ska släppa
degbunkens kanter och ej vara kladdig.
Strö över lite mjöl och låt den jäsa på varm plats under bakduk i ca 40 min till dubbel storlek.
- Knåda degen på mjölat bakbord.
Dela degen i 4 delar och därefter varje del i 5 bitar.
Forma varje bit till en rund platt bulle 1 cm tjock och ca 10 cm i diameter.
Lägg dem på en bakpappersklädd eller smord plåt.
Låt bullarna jäsa övertäckta i 30 min.
- Pensla med ägg och strö över sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen i 8-10 min,
i 200 grader.
Publicerat den
16 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar