Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hamburgerbröd

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 50 minuter
Skriv ut

Jättegoda hamburgerbröd som är perfekta att styckefrysa och ta fram vid behov!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölk och olja i en kastrull till 37 grader. Tillsätt havregrynen och låt de svälla. Häll över jästen och rör så den löses upp.
  3. Tillsätt övriga ingredienser, börja med 6 dl av vetemjölet och tillsätt resten efterhand som degen arbetas (spara lite till utbakningen). Antingen i assistent eller med degkrokar. Arbeta degen ca 5 min, den ska släppa degbunkens kanter och ej vara kladdig. Strö över lite mjöl och låt den jäsa på varm plats under bakduk i ca 40 min till dubbel storlek.
  4. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar och därefter varje del i 5 bitar. Forma varje bit till en rund platt bulle 1 cm tjock och ca 10 cm i diameter. Lägg dem på en bakpappersklädd eller smord plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta i 30 min.
  5. Pensla med ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i 8-10 min, i 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.