Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hamburgerbröd med dinkel

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Hamburgerbröden blir maffiga och extra smakrika med dinkelsikt i degen. Bröden går bra att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Tillsätt vatten och mjölk och värm till 37 grader. Häll blandningen över jästen. Tillsätt socker, salt, ägg och de båda mjölsorterna. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
  2. Dela degen i 10 bitar på en mjölad arbetsbänk. Forma bitarna till släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem något. Låt jäsa ytterligare ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt dem svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.