Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hamburgerbröd, mina favoriter

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Om man tycker att det är kul att baka och har tid tycker jag absolut att man ska göra sina egna hamburgerbröd. Det tar inte speciellt lång tid att baka dem, det enda som tar lite tid det är jäsningen och där behöver man ju inte göra något speciellt mer än att vänta. Jag gör alltid halv sats, så att det blir 6 stycken, för jag tycker att de är godast färska. Annars kan man ju göra större sats och frysa in.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i vattnet, tillsätt, salt, socker och olja. Tillsätt mjölet, men inte allt på en gång, har mätt på ett ungefär hur mycket mjöl jag använde så prova er fram, arbeta degen ca 5 minuter med maskin. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
  2. Häll ut degen på mjölat bakbord, dela den i 6 delar och rulla varje del till bollar som man sen plattar ut lite. Forma dem med handen när de ligger på bakplåtspapper tills de får ”hamburgerbrödsform”. De ska inte vara för platta. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader
  4. Pensla bröden med vatten och häll på sesamfrön. Sätt in i mitten av ugnen ca 8 minuter. Låt svalna.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • kilu 4 april 2011

    Jag gjorde dina hamburgerbröd idag. Toppengoda och jätteenkla att göra. Det blir fler av dessa till valborg då vi har lite grillparty.

  • pihal 22 september 2011

    Jag säger bara wow, fantastiska bröd, 5 i betyg hade det gått att ge mer så hade de fått de också. Här kommer inga köpta hamburgerbröd mer innanför mina dörrar.

  • tojve 26 januari 2012

    Blir det du angivet 6 stycken eller tar du halva det för att få sex stycken? Ska testa det imorgon! :)

  • Biinii 8 november 2012

    Helt ok hamburgerbröd. :)

  • renkku 2 oktober 2015

    Blev riktigt fina hamburgerbröd, gick dock åt en hel del mer än 5 dl mjöl för mig, mitt vanliga vetemjöl tog slut, så jag tog en del speltmjöl, slutresultatet blev bra i alla fall

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.