Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hare med kastanjepuré

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Byt ut nötköttet och bjud istället på vilt! Det möra harköttet i en mustig gräddsås utsöndrar ljuva dofter och som pricken över i:et serverar du små läckra krustader med fransk kastanjepuré till. Får du tag i hare så testa det här. Jag gjorde det för några år sen och det smakade helt gudomligt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj haren och levern. Stycka haren så att det blir minst 6-8 lår- och ryggbitar. Skala och skär löken i tunna klyftor.
  2. Bryn köttbitar och lever runt om i matfett i en stor stekpanna. Lägg över de brynta bitarna i en gryta. Bryn löken och lägg över också den i grytan.
  3. Vispa ur stekpannan med 1 dl vin och häll skyn i grytan. Tillsätt sedan resten av vinet, salt, peppar och grädde. Sjud haren under lock på svag värme, ca 1½ timme.
  4. Ta upp köttet. Rör ut vetemjölet med ½ dl vatten, häll det i grytan och låt såsen koka upp under omrörning i 3 minuter. Tillsätt socker och soya och smaka av.
  5. Sila såsen, häll tillbaka den i grytan och tillsätt köttet. Värm försiktigt.
  6. Värm kastanjepurén med matfett, grädde, salt och basilika. Vispa allt kraftigt så att purén blir slät. Fördela purén i värmda krustader strax innan serveringen.
  7. Servera med råstekt potatis, kastanjepuré, gröna bönor, gelé och syltlök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.