Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hargryta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Nu tänker jag dela med mig av ytterligare ett recept som jag hittat i en jakttidning för flera år sedan. Egentligen gillar jag inte när det inte står exakt hur mycket man ska ta av varje ingrediens men det här lyckas jag med varje gång. Det är jättegott och räcker till 6 normalätare eller 4 storätare. Lycka till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg den frysta styckade haren i grädden en halv dag. Ställ det ev i kylen.
  2. Skär sedan bort allt kött från benen och skär upp det i tärningar. Bryn det i en panna tillsammans med löken. När det brynts ett tag så häller du över en öl plus all grädden som köttet tinat i.
  3. Salta och peppra och låt puttra ett tag. Jag låter det puttra en timme. Servera viltris till.
  4. Sallad, kokta grönsaker, gelé, syltlök mm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.