Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hargryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Har inte själv provat då jag varken äter kanin eller hare, men jag vet dom som provat och säger att det är gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg haren i mjölk över natten torka av den och stycka den i bitar.
  2. Bryn köttet i matfettet i en stekgryta salta och krydda. Häll så mycket mjöl över köttet i grytan att det mesta av fettet sugs upp tillsätt buljongen. Låt köttet eftersteka under lock på svag värme drygt 1 timma eller tills köttet är mört.
  3. Tag upp köttbitarna ur grytan och håll dem varma. Sila skyn, rör ut mjölet till såsen i lite vatten och red av skyn låt såsen koka ca 5 minuter.
  4. Tillsätt grädde och smaksätt med konjak lägg tillbaka köttet i såsen och hetta upp det hela.
  5. Serveras med kokt potatis rönnbärsgele eller vinbärsgele och gärna syltlök, syltade tomater samt grönsaker

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Schutzan 20 december 2010

    Har just gjort en variant av grytan. Anvande mig av ett italiensk recept och kanin men tillagade det efter detta recept. Såsen blir fantastisk. Istället för att äta det som en vanlig gryta, finfördela köttet och rör ned det i såsen servera med pasta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.