Haricots verts i tomatsås

Jättegott till buffén!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: tomatsås

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Smör och olivolja
250 gr haricots verts
1 burk krossade tomater, 400 gr
1 grönsaksbulongtärning
1 kanelstång (jag har även provat malen kanel)
2 krm harissa
2 krm salt
100 gr smulad feta

Betyg (1 röst)
Antal personer
6-8
Visningar:
706
Sparat:
11

Gör så här

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den i smör och olivolja i en panna.
Tillsätt haricots verts, buljongtärning, kanel, harissa och salt.
Koka under lock ca 15 minuter.
Låt kallna. Strö över osten.

Servera som mezarätt, till pasta, grillat kött eller fisk.

LIKNANDE RECEPT

Tomatsås recept
över 2 månader
av TessaA
över 2 månader
av anluk
över 2 månader
av Tiol
över 2 månader
av Caddiie
över 2 månader
över 2 månader