Marockansk Nationalsoppa.
Instruktioner
- Blötlägg kikärterna över natten. Koka kikärterna 10 min i nytt vatten och häll bort det. Hacka löken och fräs den genomskinlig i oljan.
- Hacka tomater (utan skal) och bladselleri och lägg i grytan. Alla grönsaker ska vara så finhackade att de nästan försvinner under kokningen.
- Rensa och skölj linserna. Häll ner linser, förkokta kikärter och buljong i grytan. Tillsätt kryddorna och tomatpurén. Tillsätt en nypa salt och peppar. Lägg på locket och låt soppan sjuda över svag värme ca 40 min. Smaka av med salt och peppar.
- Bryt pastan i bitar och lägg i soppan. Låt soppan koka ytterligare 8-9 min, beroende på pastasort. Rör ut mjölet i lite vatten och häll redningen i soppan. Smaka av med citronsaft.
- Servera soppan med hackad persilja i tallriken och citronsaft vid sidan om så var och en får hälla i så mycket man vill ha.
Publicerat den
30 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar