Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Harissa kryddpasta

(2 kommentarer)  
Harissa kryddpasta Harissa kryddpasta
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Gör din egen version av denna kryddiga pasta som är både het och smakrik och en ljuvlig doft av Nordafrika.. Här är en enkel variant som inte bränner hål i fickan och en massa spring i butiken för att hitta ingredienserna. Det finns säkert lika många recept som det finns familjer men sätt gärna din egen prägel på den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader eller 200 på varmluftsugnen och rosta paprikan tills den är nästan svart. Lägg paprikan i en påse eller omslag så skinnet lossnar lättare.
  2. Ta sedan bort kärnor och skinn och grovhacka allt utom kryddorna och tomatpurén så det blir lättare för mixern att jobba.
  3. Häll först i olivoljan och sedan övriga ingredienser i mixern och kör allt till en pasta och det tar väl en minut eller två. Häll sedan upp i en ren bytta. Doseringen av Chilipeppar kan variera eftersom den är olika stark så var försiktig
  4. Pastan håller en vecka om den får stå i kylen

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • emseli 16 maj 2013

    detta är grymt gott! sätter piff på köttfärssås, grytor och dyl. även gott att steka kött och kyckling i.

  • Per 2 juni 2018

    Harissa, olivolja (oliver) och bröd är gudomligt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.