Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I min familj är det här en höjdarpotatis...gärna till kalkon, lamm, fläskkarré...Ja alltid egentligen.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn 225 grader Skär potatisen i tunna skivor, INTE helt igenom. Potatisen ska hänga ihop i botten. Det går lättast om du lägger potatisen i en träslev och skär i potatisen tills det tar emot. Smält fettet i en kastrull. Lägg potatisarna i långpanna eller ugsfast form. Skivade sidan upp. Pensla potatisarna med det smälta fettet. Stek potatisen i ugnen ca 60 min. Pensla potatisarna då och då med det smälta fettet. Salta innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MagnusClar 12 januari 2013

    Tack för ditt recept, blev Hasselbackspotatis ikväll tillsammans med en fin liten bit oxfilé! Tror faktiskt att Hasselbacken blev snäppet godare än köttet, så stort tack! :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.