Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötsfalafel med sesamsås

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Goda falafel med hasselnötter i smeten. Serveras med en smakrik sesamsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg kikärterna och hasselnötterna 12-24 timmar.
  2. Sätt ugnen på ca 40 grader.
  3. Häll av vattnet och mixa med vitlök, spiskummin, persilja, citron, salt, chilipeppar och olja. Rulla smeten till bollar som rullas i sesamfrön. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i ca 12 timmar.
  4. Sås: Mixa sesamfröna fint. Blanda dem med sesamolja, citron- eller limesaft, honung, salt och chili- eller cayennepeppar.
  5. Servera falafelbollarna med kokt ris eller annat gryn och sesamsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.