Saftig och nötig kaka att njuta av som den är eller som en tårta.
Glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
Smörj kanterna på en springform, ca 23 cm i diameter, och fäst ett bakplåtspapper i botten.
- Mal hasselnötterna fint i en mandelkvarn. Blanda nötmjölet och bakpulver i en skål. Vispa äggulor och socker pösigt i en annan skål. Rör ner nötmjölet. Vispa äggvitorna i en ren, torr skål tills det blir ett fast skum.
- Vänd ner 1/3 av äggvitorna i äggulesmeten och vänd sedan ner resten. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 minuter. Låt kakan svalna på galler. När den har kallnat delar du den i två bottnar.
- Vispa grädden till fyllningen ganska fast. Blanda den med hallonmarmeladen. Bred fyllningen på bottendelen och lägg på locket. Täck kakan och ställ den i kylen, gärna över natten.
- Vid servering pudras kakan med florsocker och dekoreras med färska hallon.
Publicerat den
5 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar