Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötskaka med hallongrädde

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Saftig och nötig kaka att njuta av som den är eller som en tårta. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj kanterna på en springform, ca 23 cm i diameter, och fäst ett bakplåtspapper i botten.
  2. Mal hasselnötterna fint i en mandelkvarn. Blanda nötmjölet och bakpulver i en skål. Vispa äggulor och socker pösigt i en annan skål. Rör ner nötmjölet. Vispa äggvitorna i en ren, torr skål tills det blir ett fast skum.
  3. Vänd ner 1/3 av äggvitorna i äggulesmeten och vänd sedan ner resten. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 minuter. Låt kakan svalna på galler. När den har kallnat delar du den i två bottnar.
  4. Vispa grädden till fyllningen ganska fast. Blanda den med hallonmarmeladen. Bred fyllningen på bottendelen och lägg på locket. Täck kakan och ställ den i kylen, gärna över natten.
  5. Vid servering pudras kakan med florsocker och dekoreras med färska hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.