Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötsknäcke med honungssirap

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Eget knäckebröd är kul och jättegott att göra själv!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°. Mal nötterna. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med ljummet vatten (37º). Tillsätt olja, salt, sirap eller honung, stött fänkål, malda hasselnötter, vetekli och vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Den behöver inte jäsa.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord, forma 2 längder. Dela varje längd i 12 bitar. Rulla bitarna till bullar. Strö vetekli på bakbordet, vänd bullen i kli och kavla ut den med kruskavel till en mycket tunn rund kaka, ca 15 cm i diameter. (Har man ingen kruskavel kan man först kavla ut med en vanlig kavel och sedan nagga kakorna med en brödnagg eller gaffel). Lägg dem efter hand på plåtar.
  3. Grädda i mitten av ugnen 4 - 5 minuter. Passa brödet så att det inte blir bränt. Låt kallna på galler utan bakduk. Förvara i burk med lock.
  4. Servera med ädelost, honungssirap och färska fikon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.