Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötsbröd med dinkel

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Gott, lättbakat, mjölkfritt och nyttigt bröd bakat på dinkelmjöl!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke, häll över fingervarmt vatten, rör om tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt soyayoghurt, lönnsirap, salt, nötter och det mesta av mjölet. Degen blir kladdigare än med vanligt vetemjöl. Jäs i 45 min.
  3. Knåda degen smidig, dela i två delar, forma till limpor och lägg i varsin smord form. Jäs i 30 min.
  4. Grädda i nedre delen ca 40 min i 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.