Härlig chokladkaka med hasselnötssmak som toppas med en len chokladglasyr.
Servera gärna kakan med säsongens frukter och vispad grädde.
Kakan är glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Lägg i den hackade chokladen och rör till en jämn smet. Låt den svalna något och rör sedan i hasselnötsmjölet.
- Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna styva. Vispa gulorna tillsammans med socker och vaniljsocker till en luftig smet.
- Vänd ihop äggulesmeten med chokladsmeten till en jämn smet. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna i två omgångar.
- Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, 22-23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter. Känn med en sticka att den är färdiggräddad.
- Blanda ihop ingredienserna till chokladglasyren. Toppa kakan med den och avsluta med några hackade hasselnötter ovanpå.
- Servera kakan med säsongens frukter och vispad grädde.
Publicerat den
3 januari 2015
Skriv kommentar