Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötschokladkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Härlig chokladkaka med hasselnötssmak som toppas med en len chokladglasyr. Servera gärna kakan med säsongens frukter och vispad grädde. Kakan är glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Lägg i den hackade chokladen och rör till en jämn smet. Låt den svalna något och rör sedan i hasselnötsmjölet.
  3. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna styva. Vispa gulorna tillsammans med socker och vaniljsocker till en luftig smet.
  4. Vänd ihop äggulesmeten med chokladsmeten till en jämn smet. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna i två omgångar.
  5. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, 22-23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter. Känn med en sticka att den är färdiggräddad.
  6. Blanda ihop ingredienserna till chokladglasyren. Toppa kakan med den och avsluta med några hackade hasselnötter ovanpå.
  7. Servera kakan med säsongens frukter och vispad grädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.