Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötscupcakes

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Saftiga cupcakes som toppas med krämig nutellatopping.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Mixa nötterna till ett fint pulver i hushållsmixer med kniv, eller mal dem i en kvarn. Grovhacka chokladen.
  3. Blanda nötter, choklad, vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Rör ner vispgrädde. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna.
  5. Rör nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffe och frangelica och vispa fluffigt.
  6. Bred nutellatoppingen över muffinsarna och toppa med en hasselnöt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.