Hasselnötsgifflar

En av mina favoriter.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: gi
Hasselnötsgifflar
Källa: Magdolna
Uppladdad av: Magdolna
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

6½ dl vetemjöl
1 msk socker
0.75 tsk salt
100 g smör eller margarin
2 dl mjölk
25 g jäst

Fyllning:
1½ dl hasselnötskärnor
125 g smör eller margarin
½ dl vetemjöl
0.75 dl flyttande honung

Pensling:
1 ägg
Oatlify it

Betyg (0 röster)
Antal personer
24 gifflar
Visningar:
1241
Sparat:
52

Gör så här

Häll 6 dl av vetemjölet, socker och salt i en bunke.

Skär smöret i tärningar och finfördela det med en gaffel i bunken eller kör allt i matberedare.

Rör samman lite av mjölken med jästen, häll det i bunken och tillsätt resten av mjölken.
Arbeta ihop allt väl och låt degen jäsa 1 timme under bakduk.

Rosta hasselnötterna i 175° ugnsvärme i 10 min, låt dem svalna lite och gnugga sedan av det tunna skalet. Hacka nötterna ganska fint för hand eller i matberedare. Rör ihop dem med smör, vetemjöl och honung.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den några minuter. Tillsätt mer mjöl om det behövs.

Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena till en rund eller avlång kaka. Sporra ut trianglar och klicka på nötfyllning. Rulla ihop från den breda sidan och se till att spetsen kommer under giffeln.

Lägg bullarna på smorda eller bakpappersklädda plåtar och böj dem samtidigt till gifflar. Upprepa med resten av degen.

Jäs bullarna ca 20 min.

Vispa upp ägget och pensla bullarna med lätt hand.

Grädda i 240° - 250° ugnsvärme ca 8 min. Servera gifflarna avsvalnade men nygräddade.

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.