Go nuts och baka denna porösa och saftiga kaka med hasselnötsmjöl! Nötterna ger både smak och knaprighet.
Glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka hasselnötter och choklad fint. Vispa florsocker och smör till en ljus och porös smet. Vispa i äggulorna i smeten, en i taget. Tillsätt kakao och hasselnötsmjöl och vänd ihop till en jämn smet. Vänd ner choklad och hasselnötter. Vispa äggvitorna till ett styvt skum. Vänd försiktigt ner det i smeten.
- Fördela smeten i en smord springform, ca 26 cm i diameter, med ett bakplåtspapper i botten. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Prova med en sticka om kakan är klar. Låt den kallna helt innan den tas ur formen.
- Servera den gärna med färska bär och en klick vispad grädde.
Publicerat den
5 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar