Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötskaka med choklad

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Go nuts och baka denna porösa och saftiga kaka med hasselnötsmjöl! Nötterna ger både smak och knaprighet. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka hasselnötter och choklad fint. Vispa florsocker och smör till en ljus och porös smet. Vispa i äggulorna i smeten, en i taget. Tillsätt kakao och hasselnötsmjöl och vänd ihop till en jämn smet. Vänd ner choklad och hasselnötter. Vispa äggvitorna till ett styvt skum. Vänd försiktigt ner det i smeten.
  3. Fördela smeten i en smord springform, ca 26 cm i diameter, med ett bakplåtspapper i botten. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Prova med en sticka om kakan är klar. Låt den kallna helt innan den tas ur formen.
  4. Servera den gärna med färska bär och en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.