Lyxig kaka med vuxen smak av hasselnötter, syrliga päron och choklad. Perfekt även för glutenallergiker. Lättvispad grädde eller vaniljglass balanserar den mäktiga smaken fint.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form med lite smör och pudra med hasselnötsmjöl.
- Skala päronen och ta ur kärnhuset med ett kuljärn eller med ett matskedsmått. Dela dem i kvartar. Smält choklad och smör i en kastrull på låg värme. Ställ att svalna något. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna med sockret, citronsaften/konjaken och citronskalet i en skål.
- Blanda ner citron- och äggulevispet i chokladen. Vänd ner hasselnötsmjölet och vänd försiktigt ner äggvitorna. Häll smeten i formen och tryck ner päronen. Grädda i 40 minuter eller tills kakan är torr.
- Ringla över lite honung eller kolasås vid servering. Garnera med rostade hasselnötter och pudra över florsocker. Servera med vispad grädde eller glass.
Publicerat den
22 augusti 2014
Liknande recept
Skriv kommentar