Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötskavring i miniformat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Otroligt uppskattat med hembakt bröd på julbordet, dessutom går det snabbt att göra! Underbar att servera till salta ostar som cheddar, gorgonzola eller edamer. Det går också bra att baka bröden i en muffinsplåt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vänd ihop de torra ingredienserna. Blanda filmjölk eller gräddfil och sirap i en stor bunke. Häll i mjölblandningen och blanda väl. Vänd ner hälften av de grovhackade nötterna.
  3. Fördela degen i 4 små formar klädda med bakplåtspapper. Strö över resten av de grovhackade nötterna.
  4. Grädda kavringarna i nedre delen av ugnen ca 25 minuter, känn med en provsticka att de är klara. Stjälp dem ur formarna och låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.