Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötsmarängtårta med chokladkräm

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Chokladkräm och nötmaräng är en fantastisk kombination! Glutenfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mal nötterna riktigt fint. Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner nötterna. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Rita en cirkel, ca 24 cm i diameter, på varje papper. Fördela och bred ut marängsmeten i de två cirklarna. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt dem kallna.
  3. Chokladkräm: Blanda grädde, äggulor och socker i en kastrull. Värm det på svag värme under omröring tills det tjocknar. Det får inte koka. Ta kastrullen från värmen och tillsätt hackad choklad och smör. Rör tills krämen är slät och glansig. Rör i vaniljsockret. Låt krämen kallna.
  4. Vispa krämen med elvisp när den är kall så att den blir riktigt slät. Bred hälften av chokladkrämen på ena bottnen och lägg på den andra. Bred på resten av krämen ovanpå. Pudra tårtan med kakao och garnera med physalis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.