Nötig och smakrik sockerkaka som serveras med ljuvlig karamellsås och glass.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla ca 12 portionsformar, som rymmer ca 1 dl eller en muffinsplåt.
- Kakor:
Smält smöret och blanda i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt i en separat bunke. Häll i smörblandningen.
Vänd ner de torra ingredienserna i smeten och häll upp den i formarna.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 20-25 minuter. Vänd upp kakorna på en plåt och låt dem kallna under formen.
- Karamellsås:
Lägg socker och smör i en kastrull och låt det smälta ihop till en karamell. Rör om försiktigt. Tillsätt grädden och låt det koka ihop i ett par minuter.
- Ta sedan bort kastrullen från värmen. Vispa hastigt ihop äggulan och mjölken i en bunke och rör ner i den heta karamellen.
- Lägg varje hasselnötskaka på en assiett och ringla över kolasåsen. Servera kakorna med hasselnötter, vaniljglass och färska bär.
Publicerat den
7 november 2013
Liknande recept
Skriv kommentar