Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötstårta med mjölkchokladfyllning

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Tårta med nötiga bottnar, ljuvlig choklad- och vaniljfyllning. Som sedan toppas med smarrig frosting och rostade nötter. Denna tårta imponerar på gästerna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla två formar ca 18-20 cm i diameter.
  2. Smält smöret och ställ det åt sidan. Mal eller mixa hasselnötterna till ett fint pulver. Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt.
  3. Rör ihop hasselnötterna, vetemjölet, potatismjölet och bakpulvret i en skål. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med smör och mjölk till en jämn smet.
  4. Fördela smeten i formarna och grädda bottnarna mitt i ugnen i 30-35 minuter. Känn med en sticka att de är klara. Låt dem vila i sina formar några minuter. Stjälp sedan upp dem och låt dem svalna under bakduk.
  5. Mjölkchokladfrosting: Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Låt den svalna och rör den en kort stund i ett kallt vattenbad. Vispa smör, florsocker, kakao, salt och sirap. Vispa ner den mjuka chokladen. Låt allt svalna.
  6. Vaniljkräm: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Vispa och låt den sjuda men inte koka tills krämen är tjock och len i konsistensen och smak. Låt den svalna.
  7. Rostade nötter: Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de har fått fin färg. Tillsätt smör och havssalt och rör runt. Häll upp dem i en skål och låt dem svalna.
  8. Montering: Dela varje botten i två delar så att du totalt får fyra bottnar. Bred vaniljkräm på varannan botten och ett tunt lager chokladfrosting på varannan. Täck hela tårtan med ett lager frosting. Garnera tårtan med rostade hasselnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.