Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötstårta med päron

 
Skriv ut

När jag vill vara nyttig så gör jag denna tårtan! Nyttig och nyttig? Mer som en paj än tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt vaniljyoghurten rinna av i ett kaffefilter, det tar några timmar. Kör nötter och kex i en mixer, eller mal nötter och krossa kexen. Häll i olja och vatten, blanda ihop. Tryck ut kexsmeten i en form med löstagbar botten, ca 20 cm i diameter.
  2. Vispa grädden och blanda med den avrunna yoghurten. Sikta ner frys eller gelatinpulver så att smeten stelnar något. Rör kraftigt. Skala päronen och skär i tunna skivor. Rör ner dem i yoghurtsmeten. Lägg smeten ovanpå nötbotten, ställ kallt ett par timmar. Dekorera med hela hasselnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.