Det här är en ljuvlig rulltårta som passar alla tillfällen. Hasselnötterna gör kakan saftig och god. Servera rulltårtan som den är eller med en klick vispad grädde.
Instruktioner
- Gör bottnen. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Mal hasselnötterna i en mandelkvarn eller kör dem till ett fint pulver i en matberedare med kniven isatt.
- Blanda mjöl, bakpulver och 1/3 av de malda hasselnötterna. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt mjölken.
- Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda 5-7 minuter. Lägg ett bakplåtspapper på bakbordet och strö resten av de malda nötterna på det.
- Stjälp upp kakan på bakplåtspapperet och dra försiktigt bort det övre papperet. Lossnar det inte kan du pensla med kallt vatten och försöka igen, ev kan man ta lite potatismjöl i smeten (då brukar det lossna lättare).
- Täck kakan med ugnsplåten eller en lätt fuktad handduk under tiden som den svalnar.
- Gör fyllningen. Koka upp grädden på svag värme. Hacka chokladen i mindre bitar. Rör ner choklad och vaniljsocker i grädden. Rör tills chokladen smält och ta sedan bort kastrullen från värmen.
- Rör om då och då under tiden som krämen svalnar. Bred chokladkrämen över bottnen och rulla ihop rulltårtan från långsidan.
Publicerat den
12 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar