Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havre- och fröknäcke

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Populärt fröknäcke som är en av de enklaste knäckebröd du kan baka. Gott med smör och ost eller att smula över filmjölken istället för flingor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser utom vattnet i en bunke. Koka upp vattnet och häll det över de andra ingredienserna. Rör om ordentligt.
  3. Kavla ut den kladdiga degklumpen till en tunn rektangel på en plåt, mellan två bakplåtspapper. Pensla gärna olja på det undre papperet så det lätt lossnar efter gräddningen.
  4. Dra bort det övre papperet och strö över lite flingsalt. Skär ett rutmönster i degen med en pizzaslizer eller en kniv, ca 4x5 cm stora rutor.
  5. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 minuter. Om det fortfarande är lite segt i mitten låter du brödet stå kvar i ugnen på eftervärmen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.