Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havre- och lingonbullar

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Saftiga och goda glutenfria bullar med smak av havre och lingon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt fibrex, rena havregryn, lingonsylt, olja, salt och nästan all glutenfri mjölblandning, spara lite till utbakningen. Arbeta degen med elvispens degkrokar i ca 5 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
  2. Mjöla bakbordet med den glutenfria mjölblandningen. Stjälp upp degen på bakbordet och dela den i 15 bitar. Forma bitarna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Pensla bullarna med vatten och strö över rena havregryn. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.