Saftiga och goda glutenfria bullar med smak av havre och lingon.
Instruktioner
- Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt fibrex, rena havregryn, lingonsylt, olja, salt och nästan all glutenfri mjölblandning, spara lite till utbakningen. Arbeta degen med elvispens degkrokar i ca 5 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
- Mjöla bakbordet med den glutenfria mjölblandningen. Stjälp upp degen på bakbordet och dela den i 15 bitar. Forma bitarna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med vatten och strö över rena havregryn. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Publicerat den
9 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar