Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrebanankakor

 
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Ett bättre alternativ på kakor som är lite "matigare" och inte lika smuliga som vanliga kakor. Jättegott till kaffe. Delar man upp smeten på 8 kakor blir det ca 100 kcal/kaka, och kakorna blir rätt så stora. Alltså kan man dela upp smeten på 16 kakor och det blir bara 50 kcal/kaka, kakorna blir ungefär i samma storlek som ballerina-kakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 175 grader, under- och övervärme. Mosa bananen med en gaffel, och blanda sedan med havregrynet. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ordentligt!
  2. Dela upp smeten på en plåt med bakplåtspapper, antingen delar man upp smeten på 8 eller på 16 kakor.
  3. 8 Kakor = ca 100 kcal 16 Kakor = ca 50 Kcal
  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 15 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.