Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrebars

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Krispigt, Krämigt och kalasgott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rosta hasselnötterna i mitten av ugnen en kort stund, eller tills skalet börjar brista. Låt svalna
  2. Gnugga sedan nötterna mellan handflatorna så att skalet lossnar, grovhacka dem. Mät upp matfett, råsocker, sirap och honung i en kastrull. Värm under omrörning tills allt är smält.
  3. Ta kastrullen från värmen. Hacka aprikoserna och blanda ner dem och resterande ingredienser. Rör samman till en smulig massa.
  4. Strö ut smulorna i en smord och mjölad eller bakpappersklädd liten långpanna ca 20x 25 cm. Tryck ut dem så att kakan blir platt och jämntjock. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
  5. Hacka chokladen och strö bitarna över den nygräddade kakan så att de smälter av värmen. bre därefter ut chokladen jämt. Skär upp kakan i avlånga bitar då den kallnat och chokladen stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.