Krispigt, Krämigt och kalasgott.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Rosta hasselnötterna i mitten av ugnen en kort stund, eller tills skalet börjar brista. Låt svalna
- Gnugga sedan nötterna mellan handflatorna så att skalet lossnar, grovhacka dem. Mät upp matfett, råsocker, sirap och honung i en kastrull. Värm under omrörning tills allt är smält.
- Ta kastrullen från värmen. Hacka aprikoserna och blanda ner dem och resterande ingredienser. Rör samman till en smulig massa.
- Strö ut smulorna i en smord och mjölad eller bakpappersklädd liten långpanna ca 20x 25 cm.
Tryck ut dem så att kakan blir platt och jämntjock.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
- Hacka chokladen och strö bitarna över den nygräddade kakan så att de smälter av värmen. bre därefter ut chokladen jämt. Skär upp kakan i avlånga bitar då den kallnat och chokladen stelnat.
Publicerat den
11 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar