Enkla, snabba och goda. Chokladen kan uteslutas.....lika goda ändå.
Instruktioner
- Smält smöret och låt svalna en aning.
Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ner smöret.
Låt stå och svälla några minuter.
- Klä en ugnsform med bakpapper, ca 25-30 cm.
Bred ut smeten i formen.
- Grädda i 200º i ca 10-15 minuter. Håll koll. Kakan ska ha en ljusbrun och fin färg.
- Skär försiktigt den varma kakan i rutor och låt svalna.
- Smält ca 75 g blockchoklad och pensla kakorna på halva framsidan.
- Ställ in i kylen så chokladen stelnar.
Publicerat den
7 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej Hoppas att det bra med dig? Jag mår kanon Men du, det ska bara vara 1 tsk vaniljsocker va? 11 tyckte jag lätt jätte mycket Mvh Annica
Hej vännen nu är jag i farten och knycker recept från dej hur är läget i värmen hoppas det är bra med dej ha det så bra vännen så hörs vi bamse till dej
Hej Jag gjorde de här kakorna här om dagen, och följde receptet och hade alla ingredienser (inte choklad dock).. Men det blev inte kakor, utan smul! Fanns ju ingenting bortsett från smör som skulle kunna binda samman allting. Det var bara att slänga direkt när de kom ur ugnen =(
Hej Jag gjorde de här kakorna här om dagen, och följde receptet och hade alla ingredienser (inte choklad dock).. Men det blev inte kakor, utan smul! Fanns ju ingenting bortsett från smör som skulle kunna binda samman allting. Det var bara att slänga direkt när de kom ur ugnen =(
Gjorde dubbel sats av dina kakor igår och de blev kanongoda. Mina blev inte alls smuliga utan som knäckkakor. Kommer absolut baka dessa til Julgodiset i år.
sockret borde binda samman ju. men jag ska iaf prova dem. men skulle det bli smul är det ju gott som "granula" på glass eller som luffarsnus.
Har gjort dessa för länge sedan och tappat receptet. Kanon att hitta det igen. :-) Supergoda kakor som man dessutom kan göra glutenfria om man använder Sempers havregryn, vilket också är toppen. Hälsn. Cattis08
Blir de sega? :) De ser verkligen goda ut, tror jag ska prova dem någon dag ;)
Då jag först hällde ner "smeten" i formen såg det väldigt smuligt ut så jag tryckte ihop det och plattade till ordentligt. Skar försiktigt i bitar då jag tagit ut den ur ugnen och det blev helt perfekt. Mycket goda kakor. Mina blev mer knäckiga än sega men det kanske beror på hur länge man låter de vara i ugnen ?
Mycket smaskiga kakor!
Jag håller med Lollo, jag tyckte inte heller att "smet" var ett passande ord då det mest var en porös massa. Borde man kanske ha mer smör? Mina kakor blev väldigt sköra och gick sönder lätt i kanten. Men goda blev de iaf =) Behövde dock lite mer än 75g blockchoklad för att det skulle räcka.
Jättegoda kakor!! Visst var smeten lite smulig, men jag plattade till den ordentligt och de blev jättebra :)
Jättegoda och enkla, jag teslöt kademumman eftersom alla inte gillar det och de blev jättegoda, bra och enkelt recept!
Lite smuliga, men goda ändå. Blev knäckaktiga kakor, och goda. Behöver något som "binder" samman bättre.
God smak men receptet behöver någonting som håller ihop 'smeten', det blir ingen kaka av detta...
Läste alla kommentarer och tryckte ut det ordentligt i formen. Blev hela bitar knapriga och mycket goda. Inte jätte snygga men nöjd för att vara första gången. :)
Läste alla kommentarer och tryckte ut det ordentligt i formen. Blev hela bitar knapriga och mycket goda. Inte jätte snygga men nöjd för att vara första gången. :)
Läste alla kommentarer och tryckte ut det ordentligt i formen. Blev hela bitar knapriga och mycket goda. Inte jätte snygga men nöjd för att vara första gången. :)