Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrebitar med russin och pumpakärnor

 
Skriv ut

Glutenfritt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ut fiberhusken i mjölken, låt svälla ca 10 minuter. Blanda i övriga ingredienser, blanda degen ca 5 minuter i maskin, med degkrok.
  2. Låt vila i bunken, täckt med bakduk ca 10 minuter.
  3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord, dela i två delar.
  4. Rulla till två rullar, ca 7 cm tjocka, platta till rullen och dela varje rulle, med kniv eller degskrapa, i ca 8 delar.
  5. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper, spraya eller pensla med vatten, strö gärna över lite havregryn, täck med bakduk, låt jäsa ca 45 minuter, sätt under tiden ugnen på 225º.
  6. Spraya med vatten igen, grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.