Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrebröd med solrosfrö och sesam

 
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

Gott och nyttigt bröd med havregryn. solrosfröna sänker GI likaså ger havregrynen mättnad.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ut jästen med det varma vattnet. Häll i salt , sirap och havregryn. Rör runt och låt svälla lite. Rör ner vetemjölet lite i taget. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Baka ut och knåda degen och forma 6-7 bröd, Eller fler och mindre om så önskas. Låt jäsa i ytterligare ca 25 min under bakduk. Pensla med äggvita och strö över fröna. Grädda i mitten av ugnen, 250 grader i ca 12-15 minuter. Låt svalan under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.