- Serverar: 1 portioner
- Tid: 10 timmar
Skriv ut
När jag började baka med vetesurdeg, hittade jag på följande recept till min bakmaskin (en Menuett, inköpt på JULA)
Instruktioner
- Kör på degprogram. (Om din bakmaskin inte har detta, försök köra vanligt program OCH kom ihåg att avbryta det efter sista knådningen!) Låt jäsa i maskinen i ca 9 timmar. Grädda.
- OBS receptet ger ett ganska stort bröd, så minska på mängderna om det behövs för din bakmaskin. Dvs, låt det inte jäsa över kanterna...
- Tips:
Jag brukar ha i ca 1 msk stött fänkål som brödkrydda.
- Jag brukar inte grädda bröden så hårt, men det är förstås också efter tycke och smak. Jag brukar göra så att degprogrammet kör färdigt på kvällen, runt klockan 20-21. Sedan är det bara att grädda brödet på morgonen.
Publicerat den
20 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar