Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havrebröd med vetesurdeg (bakmaskin)

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 10 timmar
Skriv ut

När jag började baka med vetesurdeg, hittade jag på följande recept till min bakmaskin (en Menuett, inköpt på JULA)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör på degprogram. (Om din bakmaskin inte har detta, försök köra vanligt program OCH kom ihåg att avbryta det efter sista knådningen!) Låt jäsa i maskinen i ca 9 timmar. Grädda.
  2. OBS receptet ger ett ganska stort bröd, så minska på mängderna om det behövs för din bakmaskin. Dvs, låt det inte jäsa över kanterna...
  3. Tips: Jag brukar ha i ca 1 msk stött fänkål som brödkrydda.
  4. Jag brukar inte grädda bröden så hårt, men det är förstås också efter tycke och smak. Jag brukar göra så att degprogrammet kör färdigt på kvällen, runt klockan 20-21. Sedan är det bara att grädda brödet på morgonen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.