Ett lätt bakat bröd som inte ska knådas på bakbord. Den som vill kan lägga till någon bröd krydda t.ex. anis
Instruktioner
- Häll havregryn och grahamsmjölet i ett litermått och fyll på med vetemjöl tills måttet är nästan fullt.
- Häll i torrjästen och blanda den med översta lagret mjöl.
- Häll margarin, sirap och salt i en degbunke. Häll i vattnet som ska vara varmare än fingerljummet.
- Slå i allt mjölet från litermåttet och rör om ordentligt.
- Arbeta ihop degen i bunken och häll ut den i en långpanna.
Platta ut degen med mjölade händer så att den täcker hela plåten och blir jämntjock.
- Skåra degen i rutor med en vass kniv.
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Låt jäsa övertäckt i 30-40 min
- Grädda i 20 min
Publicerat den
9 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättelätt bakat bröd! O gott! hade i mald brödkrydda, gav god smak.