Torkade blåbär och mandel ger en härlig smak till matbrödet.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, honung, olja, fiberhavregryn och mjöl. arbeta ihop till en smidig deg.
Blanda i blåbär och mandel mot slutet.
Låt jäsa under duk ca 45 minuter.
- Ta upp och arbeta degen på mjölat bakbord. Dela i 6-8 bitar och forma till runda bullar. Lägg dem i en smord mjölad muffinsplåt eller på en bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa ca 30 minuter under duk.
- Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla med uppvispat ägg, strö på lite hackad mandel.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Publicerat den
2 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar