Havrecheesecake med vit choklad och lime

En ljuvlig färskostkräm på vit choklad med lime fyller det knapriga pajskalet av hasselnötter. En lättlagad cheesecake.

Ingredienser

200 g havrekakor med mandel eller nötter
50 g hasselnötter
100 g smält smör
400 g färskost, t ex Philadelphia
1 dl strösocker
1 lime, rivet skal och saft
½ krm vaniljpulver
200 g vit choklad
3 dl vispgrädde

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st
Visningar:
224
Sparat:
11

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kakor och hasselnötter i en mixer och kör dem till fina smulor. Tillsätt smöret och mixa till en smuldeg. Tryck ut smuldegen i botten av en form som är 22 cm i diameter. Grädda i ugnen tio minuter tills pajskalet är gyllene. Låt svalna.

Vispa ihop färskost, socker, limeskal, limesaft och vaniljpulver med elvisp i en skål till en fluffig smet.

Hacka chokladen grovt. Hetta upp 1 dl grädde i en gryta tillsammans med chokladen. Värm på svag värme under omrörning tills chokladen har smält. Rör ner chokladen med en fin stråle i färskostsmeten.

Vispa resten av grädden hårt och vänd ner den i smeten. Häll smeten i pajskalet och låt stå i kylen i minst två timmar.

LIKNANDE RECEPT

av Queenie
över 2 månader
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
över 2 månader
av Elis
över 2 månader
av Cayene
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader