Havrecheesecake med vit choklad och lime

En ljuvlig färskostkräm på vit choklad med lime fyller det knapriga pajskalet av hasselnötter. En lättlagad cheesecake.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: cheesecake

Ingredienser

200 g havrekakor med mandel eller nötter
50 g hasselnötter
100 g smält smör
400 g färskost, t ex Philadelphia
1 dl strösocker
1 lime, rivet skal och saft
½ krm vaniljpulver
200 g vit choklad
3 dl vispgrädde

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st
Visningar:
254
Sparat:
11

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kakor och hasselnötter i en mixer och kör dem till fina smulor. Tillsätt smöret och mixa till en smuldeg. Tryck ut smuldegen i botten av en form som är 22 cm i diameter. Grädda i ugnen tio minuter tills pajskalet är gyllene. Låt svalna.

Vispa ihop färskost, socker, limeskal, limesaft och vaniljpulver med elvisp i en skål till en fluffig smet.

Hacka chokladen grovt. Hetta upp 1 dl grädde i en gryta tillsammans med chokladen. Värm på svag värme under omrörning tills chokladen har smält. Rör ner chokladen med en fin stråle i färskostsmeten.

Vispa resten av grädden hårt och vänd ner den i smeten. Häll smeten i pajskalet och låt stå i kylen i minst två timmar.

LIKNANDE RECEPT

av Queenie
över 2 månader
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
över 2 månader
av Elis
över 2 månader
av Cayene
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
38 dagar