Knapriga havreflarn med det nyttiga bäret havtorn i sig.
Får du inte tag i havtornssaft så ta en annan bärsaft.
Instruktioner
- Havreflarn:
Smula ner smöret i vetemjölet och florsockret. Tillsätt havregryn och salt och rör ihop degen med de uppvispade äggen.
Låt degen vila i kylen 2 timmar.
Kavla ut degen tills den är 4 mm tjock, tryck ut runda flarn.
Baka dem i 200 grader i 10 minuter, tills de är gyllene och spröda. Låt dem svalna.
- Mousse:
Låt gelatinbladen ligga i havtornssaften i 10 minuter. Värm sedan detta till gelatinbladen smälter. Vispa ner florsockret.
Vispa upp grädden till löst skum, sila ner havtornssaften och vispa ihop med grädden.
Lägg skummet i en spritspåse och lägg kallt minst 30 minuter.
Spritsa ut havtornssmousse på hälften av flarnen. Lägg ett flarn över moussen och sikta över florsocker före servering.
Publicerat den
17 november 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag undrar om receptet på "flarnet" verkligen stämmer? Det blev inte några flarn, utan en kaka där havresmaken är knappt märkbar. För mkt mjöl mao. Jag trodde att "flarnet" skulle bli tunnt och gyllengult, att degen skulle smälta ut på plåten men icke. Smakar ok som kaka betraktat....