Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havreflarntårta med persiko och mascarponekräm

(1 kommentar)  
Skriv ut

En tårta med krämig mascarponegrädde mellan frasiga havrebottnar. Tårtan toppas med karamelliserade persikor som ger tårtan en fruktig frisk kolasmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna. Rita två rundlar, ca 24 cm i diameter på bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en bunke och rör ner resten av ingredienserna till bottnarna. Blanda till en smet och bred ut smeten tunt och så jämnt som möjligt på de uppritade rundlarna.
  3. Grädda en plåt i taget i 175 grader i mitten av ugnen i drygt 10 minuter. Låt svalna helt.
  4. Låt persikorna rinna av och mosa sedan två av halvorna grovt till fyllningen. Rör ner persikomoset i mascarponen och vispa grädden luftig. Vänd ner grädden i mascarponeblandningen och bred ut fyllningen på den ena havrebottnen. Lägg den andra bottnen ovanpå.
  5. Skiva resten av persikohalvorna och pudra dem med potatismjölet. Mät upp sockret i en vid, tjockbottnad kastrull och låt det bli lite gyllenbrunt på hög värme. Tillsätt smöret och låt det fräsa lite. Sänk värmen ordentligt, tillsätt persikoskivorna lite i taget och låt dem puttra i karamellen. Sockret klumpar sig lätt, men det är bara att låta det sakta smälta igen på låg värme.
  6. Toppa havretårtan med de karamelliserade persikoskivorna och servera direkt.
  7. Det går att förenkla receptet genom att dekorera tårtan med persikorna direkt, utan att karamellisera dem.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lotta01 31 mars 2010

    Jättegott att fylla bottnarna med mosad banan och grädde

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.