Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havreformar med rabarbermousse

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Kakorna fyllda med moussen håller sig förvånansvärt spröda en längre stund, men bäst blir de om de läggs samman strax före serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör, socker, havregryn och mjöl. Rör i ägget och arbeta ihop till en deg.
  2. Sätt ugnen på 200°. Låt degen ligga i kylen ca 30 minuter. Ta sedan upp den på mjölat bakbord, dela den i 24 delar och tryck ut den i 24 aluminiumformar. Mjöla fingrarna om degen klibbar. Grädda i nedre delen av ugnen ca 8 minuter.
  3. Låt kakorna kallna och stjälp dem ur formarna.
  4. Skär rabarbern i skivor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka rabarber, saft, socker, vaniljstång och frön till en tjock kräm, 5-10 minuter. Låt kallna. Hit kan man förbereda.
  5. Vispa grädden hårt och blanda ned den i rabarberkrämen tillsammans med kesella. Låt moussen stå i kylen till servering.
  6. Klicka moussen i havreformarna och garnera med en halv jordgubbe och ev myntablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.