Till julen brukar jag baka de här kakorna och fylla dem med lingongrädde, men så här års passar jag på att njuta mina formar med härlig jordgubbsgrädde.
Instruktioner
- Smörj ovala eller veckade formar. Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i matberedaren. Tillsätt smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt ägget och mixa ihop till en deg. Forma degen till en rulle och skär i bitar. Tryck ut degen i formarna.
- Ställ dem på en plåt. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt kakorna kallna i formarna. Vänd formarna upp och ner i handen och slå försiktigt så att kakorna lossnar.
- Vispa grädden till fyllningen. Vänd ner yoghurt, sylt och vaniljsocker. Lägg en klick i varje kaka. Garnera med jordgubbar. Servera genast!
Publicerat den
17 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar